Guide Michelin : le restaurant Paul-Bocuse perd sa troisième étoile L’auberge de Collonges-au-Mont-d’Or détenait cette étoile depuis cinquante-cinq ans. Delights like truffle soup, created for former French president Valéry Giscard d'Estaing, are prepared with the freshest ingredients and exquisite care. 19h55. References. Each Restaurant and Brasserie comes with a history of its own, in relation with the Bocuse background. 69660 Collonges au Mont-d'Or  Un incontournable. (89 rue Marietton, 69009 Lyon) SCHEDULE. 12.00h - 14.30h Extra virgin olive oil as well as spices compliment our fish, meat and poultry. Jeudi, le restaurant mythique de feu Paul Bocuse, sur les bords de la Saône près de Lyon, a appris la perte de sa troisième étoile, presque deux ans jour pour jour après la mort du chef. En cause : le possible retrait de ses trois étoiles Michelin. Le Point relaie l'info. Voir le profil de Elise Jacquemin-Guillaume sur LinkedIn, le plus grand réseau professionnel mondial. On en compte quelques-uns à deux étoiles. Founded by 'Chef of the Century' Page 3/5. With their unrivalled expertise, the talented and meticulous Bocuse team welcome you to a truly unique venue, a veritable institution, where you will enjoy a show staged with the ultimate skill, in which each act highlights a different era in the history of French cuisine. Voir le profil de Victoria BEILLIARD sur LinkedIn, le plus grand réseau professionnel mondial. On Sundays, the Chef proposes a menu starting at €32.90 (Starter, Main course, and Dessert) or a large choice à la carte. Today, the iconic matrix of Paul Bocuse’s dishes has inspired generations of chefs; each dish served at Restaurant Paul Bocuse is the result of this inspiring environment. On ne pourrait parler de gastronomie lyonnaise sans évoquer la figure emblématique du célèbre Paul Bocuse. On en compte quelques-uns à deux étoiles. On the first floor, in a quiet environment, several private rooms allow for business meetings and family receptions. Plan de face de Paul BOCUSE en tenue de travail et toque blanche posant avec son épouse Raymonde devant un tableau de HUCLEUX dans leur restaurant 'L'auberge du pont de... Get premium, high resolution news photos at Getty Images Alors que la Cité de la gastronomie de Lyon est sur toutes les lèvres, c'est de Paul Bocuse que le milieu de la cuisine cause. Food fantasia: Lyon's new gastronomy centre puts the world ... Paul Bocuse (1926 - 2018) - Lyon France. Come and discover this one-of-a-kind place and its menu combining Lyon recipes and iconic dishes of the Brasseries Bocuse. On Sundays, the Chef proposes a menu starting at €32.90 (Starter, Main course and Dessert) or a large choice à la carte. Le 16 janvier 2020, Lyon s’est ému après l’annonce de la perte de la troisième étoile du restaurant Paul Bocuse à Collonges-au-Mont-d’Or. This restaurant has an open kitchen, a beautiful dining room lit by a glass ceiling and several private rooms that can accommodate business meals and family receptions. Le restaurant de Paul Bocuse perd sa 3e étoile : "On a l'impression qu'il faut brûler aujourd'hui ce qu'on a adoré hier", réagit un ancien directeur du guide Michelin 20h10. 8 quai de la Jonchère Quatre restaurateurs primés à Lyon, Paul Bocuse toujours boudé . 12.00h - 14.30h. 19. En cause : le possible retrait de ses trois étoiles Michelin. À Lyon, les établissements à une étoile sont nombreux. According to this new movement, the five senses were to be stimulated and ingredients were to be showcased (no longer drowned by overly rich accompaniments). L'Auberge du Pont de Collonges Cuisine: Haute cuisine Paul Bocuse's Michelin-starred, luxury Lyon establishment is for serious foodies with serious cash. 69 talking about this. 12.00h - 14.00h On Sundays, the Chef proposes a menu starting at €32.90 (Starter, Main course, Dessert) or a large choice à la carte. Rendezvous With Paul Bocuse. Thursday and Friday Quatre restaurateurs primés à Lyon, Paul Bocuse toujours boudé . 12h - 00.30h. Find the catalogue on this link. You will go crazy for our « Must try » signature sandwich : the « Lob & Roll ». 19.30h - 23.00h Paul Bocuse was always driven by his desire to share experiences, passions and skills. Réservation gratuite en ligne sur le site officiel du Guide MICHELIN. 19.00h - 22.30h This accommodation is 0.7 miles from the center of Marcy-l'Etoile and 25 minutes by car from Lyon-Bron airport. 40, Rue de la … Mais il y a même un restaurant qui a atteint les trois étoiles: le fameux Paul Bocuse (même si depuis ce n'est plus le cas). 9am-11am: Reception and exhibition Consultez le profil complet sur LinkedIn et découvrez les relations de Victoria, ainsi que des emplois dans des entreprises similaires. Ideally located in the heart of the city of lights, facing the Palais Royal, the Opéra Garnier and the Comédie Française, Brasserie du Louvre is the very first Brasserie Bocuse in Paris. VetAgro Sup is within walking distance of this property. Haut lieu des papilles, institution mythique de la bonne chère, carrefour incontournable des goûts et des saveurs, référence internationale des gourmets, les Halles de Lyon – Paul Bocuse sont emblématiques de l’excellence gastronomique lyonnaise et française. Paul Bocuse est passé par la formation de la mère Brazier puis … In Caluire, not far from the Saône river, Fond Rose is nested in a magnificent hidden garden and offers a « Cuisine des Bords de Saône » in a natural environment. French Chef Paul Bocuse has Died at 91 in Lyon. The design of the restaurant combines wood and metal giving it both a warm and modern feel. Entering the Est is like rolling in a train station, with their non-stopping back-and forth of travellers. Discover Brasserie IRMA’s shades of blue, the smooth atmosphere, the delicious sound of water, the generous curves of the close by mountains … let the flavour of the cuisine invade your senses. In 1995, the influence of Mediterranean Cuisine growing significantly, Paul Bocuse opens the Brasserie Le Sud, only two steps away from the renowned Place Bellecour. 12.00h - 14.30h 12.00h - 14.30h Etoiles Michelin. Saturday See 7 traveler reviews, 15 candid photos, and great deals for City Residence Grand Lyon Marcy l'Etoile, ranked #2 of 2 specialty lodging in Marcy-l'Etoile and rated 4 of 5 at Tripadvisor. Né en 1926 et décédé en 2018, il est un chef étoilé à Lyon et fait partie des plus grands chefs gastronomiques du XXe siècle. Les organisateurs du concours international de cuisine le Bocuse d'or ont annoncé que l'Auberge de Collonges-au-Mont-d'Or a perdu sa troisième étoile. Lyon, le 24 janvier 2020 Page 1 / 1 La Région Auvergne-Rhône-Alpes décerne une étoile d’or à la Maison Bocuse A l’occasion des vœux de Laurent WAUQUIEZ, Président de la Région Auvergne-Rhône-Alpes, présentés jeudi 23 janvier à l’Hôtel de Région à Lyon, la Région a spécialement décerné une étoile d’or à la Maison Bocuse. Paul Bocuse est un chef cuisinier français, chef de l’Auberge du pont de Collonges. Envoutante, subtile et délicatement sophistiquée, sa cuisine lui a valu l’obtention d’une étoile au Guide Michelin. Elise a 4 postes sur son profil. Find the best information and most relevant links on all topics related toThis domain may be for sale! C’est du marketing génial." At night time you will be invited to chill to the sound of music, enjoying tapas in a beautiful setting in the garden facing the lake of Annecy. Le Restaurant Saisons se trouve à l'Ouest de Lyon, au cœur d’Ecully dans le Château du Parc du Vivier, construit en 1890 par une fameuse famille de soyeux lyonnais : La Famille Cottin. Pourtant, en 2019, cette grande maison de Lyon avait fait sa révolution. . Mes couverts étaient sales. 19.00h - 23.00h Saturday Sunday 19.00h - 22.30h Please select a restaurant to book a table. Saturday, 5th October. The large open kitchen and the dynamic squad led by Chef Charlie Dumas will impress you. Accueil; Gastronomie; Lyon : La famille Bocuse « bouleversée » par la perte de la troisième étoile au Michelin. You will feel like you are on a vacacation on the borders of the most beautiful lake of France. Formé par la mère Brazier à la cuisine lyonnaise puis par Fernand Point qu'il considère comme son mentor, c'est lui qui fait sortir les chefs de leur cuisine et contribue à leur médiatisation. Restaurant Paul Bocuse is an iconic gourmet restaurant which transcends borders and symbolises France’s prestigious culinary heritage. Mais il y a même un restaurant qui a atteint les trois étoiles : le fameux Paul Bocuse (même si depuis ce n'est plus le cas). SITE OFFICIEL® | Ecole de Cuisine Gourmets de l'Institut Paul Bocuse à Lyon - Cours de Cuisine, Cours et Ateliers, Immersions, Coffrets Cadeaux, Offres de Groupes et d'Entreprises The setting of the « Venice of the Alps » with its magnificient lake will invite you to a journey out of time. Service atroce par des guignols sans éducation qui pense que d’envahir le client est distingué. Écully is a commune in the Metropolis of Lyon in Auvergne-Rhône-Alpes region in eastern France just west of Lyon.. An authentic cuisine, generous, reflection of the terroir. Mes couverts étaient sales. 1 étoiles Michelin 1217 (Château de Bagnols): Ce restaurant est situé dans un château au milieu des vignes du Beaujolais. le restaurant gastronomique Paul Bocuse, à Lyon The Institut Paul Bocuse is a world-renowned centre of culinary excellence, based in France. Now $46 (Was $̶5̶2̶) on Tripadvisor: City Residence Grand Lyon Marcy l'Etoile, Marcy-l'Etoile. Et malgré la côte de sympathie pour Paul Bocuse, le chauvinisme légendaire des Lyonnais et l’attachement à cette image de capitale de la gastronomie, 56% des … Bocuse : le nom est synonyme d'excellence. 12.00h - 14.00h 12.00h - 14.30h 12.00h - 14.30h 17 janvier 2020 A 07:55 17 janvier 2020 A 08:45; This sale’s profit without reserve prices will be donated in full to the Paul Bocuse Foundation. Vaut le détour ! Accueil; Lyon; Guide Michelin : Privé de sa troisième étoile, Bocuse reçoit une étoile d’or de la région Auvergne-Rhône-Alpes. Sunday A private parking and private rooms for meetings are available, and during the summer, a large and stunning terrace is the talk of the town. 12.00h - 14.00h 19.00h - 22.00h, The Brasserie des Lumières has 900m2 of space overlooking the Groupama Stadium of Lyon. Guide Michelin : le restaurant Paul-Bocuse perd sa troisième étoile L’auberge de Collonges-au-Mont-d’Or détenait cette étoile depuis cinquante-cinq ans. Friday Open on game nights. In this iconic location, traditions intertwine, for a unique moment of French Gastronomy with the signature recipes of the “Chef of the Century”: Bresse poultry with cream and mushrooms, Pike Quenelle, Macaroni Gratin “à la lyonnaise”, and let us not forget the famous Waffles for dessert. 19.30h - 22.30h Après l'annonce de la perte de la 3e étoile du restaurant Paul Bocuse à Lyon, la cérémonie du guide Michelin se déroulait ce lundi après-midi à Paris. It is the site of L'Auberge du Pont de Collonges, the restaurant of chef Paul Bocuse. Bocuse, who died aged 91 in January 2018, first saw his restaurant awarded three Michelin stars in 1965 and that run continued until this year -- a world record. privacy policy For more than 50 years, the Chef of the Century, this fascinating, fascinated, humble and generous man, passed on his philosophy to a faithful few; today, they are eager today to share the unique nature of their friend Paul and his restaurant, inspired by his values: the pursuit of excellence, a warm welcome and genuine friendship, generosity and a love of French cuisine. Ouvert du lundi au vendredi de 12 heures à 13h30 et de 19h30 à 21h45. A delicious and privileged moment out of time. Let us introduce you to Irma Bocuse, Monsieur Paul’s mother … Lyon : l'Auberge Paul Bocuse perd sa 3ème étoile, le Guide Michelin est pointé du doigt "Le Guide a touché le cœur de la gastronomie française. We thank you for your understanding. L’Institut Paul Bocuse fait partie de l’élite internationale des formations en management de l'hôtellerie, de la restauration et des arts culinaires. For more information, view the The 1970s saw the advent of a movement called “Nouvelle Cuisine”; Paul Bocuse quickly became one of the most renowned ambassadors of this style of cooking, both in France and around the world. By subscribing to our newsletter, you agree to our privacy policy. 19.00h - 22.00h. Located between the Rhône and Saône rivers, Brasserie Le Nord is the first brasserie to be opened in Lyon by Paul Bocuse in 1994. 19.30h - 22.00h Sunday If you would like more information or to make a booking, our team is here to help on +33 4 72 42 90 90. The place wher Monsieur Paul ‘s mother grew uo, the cradle of the Bocuse. Brasserie Le Nord has a special Sauerkraut sharing menu for groups, to enjoy in a festive and convivial atmosphere. Created in 2012, the Restaurant Fond Rose is situated in an completely renovated bourgeois house of the 1920's. Etoiles Michelin. Sunday to Thursday Consultez le profil complet sur LinkedIn et découvrez les relations de Elise, ainsi que des emplois dans des entreprises similaires. Le maître est également le fondateur des Bocuse d’or, l’un des concours de cuisine les plus réputés de la planète. Access Free Institut Paul Bocuse Gastronomique Paul Bocuse, the school has provided the very best cookery and Here, in this restaurant on the banks of the Saône, Paul Bocuse developed his own legendary story: with its emblematic colours and baroque accents, L’Auberge was shaped by this master of French cuisine, who had such a profound respect for local products and ingredients and was so meticulous about the cooking process, with an unfailing focus on simplicity. Située entre Rhône et Saône, la Brasserie Le Nord est la 1ère Brasserie ouverte à Lyon par Paul Bocuse en 1994. 12h - 00.30h 12.00h - 14.00h No doubt you will be seduced by all the gourmet flavours. Restaurant Paul Bocuse is an iconic gourmet restaurant which transcends borders and symbolises France’s prestigious culinary heritage. Lundi 18 janvier 2021, le guide Michelin a décerné ses étoiles pour l'année. Lyon - Paul Bocuse and Basilique Notre-Dame — Tasting Page. Bocuse est le pire restaurant étoile que j’ai fait. Food Design Chefs Bocuse Dor Modernist Cuisine Food Porn Cold Appetizers Cold Meals Molecular Gastronomy Savoury Cake More information ... People also love these ideas Le restaurant Paul Bocuse a perdu sa troisième étoile dans l'édition 2020 du guide Michelin. With quicker cooking times, locally sourced products, shorter menus, lighter sauces, simplified presentation and a search for innovation, the possibilities were endless. We have revisited the standards of gastronomy in a more contemporary and urban way. On Sundays, the Chef proposes a menu starting at €32.90 (Starter, Main course, Dessert) or a large choice à la carte. Located on the Saône coast, in the Vaise's Quatier de l'Industrie, the Brasserie de L'Ouest opened in 2003 and offers a classical Cuisine with hints of exotic flavours. Service atroce par des guignols sans éducation qui pense que d’envahir le client est distingué. Les chefs et experts de l’École de Cuisine Gourmets de l’Institut Paul Bocuse Laurent Derhé – L’excellence & la passion des vignobles Lyonnais d’origine, Meilleur Ouvrier de France et Président des Sommeliers de Lyon Laurent Derhé est animé par l’envie de partager sa passion et valoriser le savoir-faire de nos vignerons. We offer a wide range of high quality and original sandwiches created by our Chefs. « Bocuse Original Comptoir » will definitely ensure you a convivial moment. From Monday to Thursday It is also the location of many higher education institutions, including École de Management de Lyon and École centrale de Lyon. 19.00h - 22.30h Le Sud invites you to a sunny escapade, drenched with Mediterranean and Oriental flavours. Surnommé avec respect "Monsieur Paul" dans le monde étoilé des chefs, Paul Bocuse se prépare à fêter ses 91 ans. Jérome Bocuse a accordé un entretien à Lyon Capitale, depuis Miami où il réside, suite à l'annonce du retrait de la troisième étoile au restaurant Paul Bocuse de Collonges-au-Mont-d'Or. La Croix-Rousse can be reached from the hotel in 10 minutes' by car. Best Dining in Lyon, Rhone: See 311,875 Tripadvisor traveler reviews of 3,008 Lyon restaurants and search by cuisine, price, location, and more. midday to 1.15pm and from 8pm to 9.15pm. On lui doit notamment le lancement des fameuses brasseries Bocuse. Tel. Exclu du site Atabula.fr : le restaurant Paul Bocuse perd sa troisième étoile. Bienvenue aux Halles de Lyon. Created in 1997, La Brasserie de L'Est settled in the iconic Brotteaux train station, a historical landmark. En plein cœur de la Presqu'île, Le Nord propose de revisiter les grands classiques de la Cuisine de Tradition Lyonnaise dans un décor chaleureux qui a su garder toute son authenticité des années 90. 19.00h - 22.00h. On vous explique pourquoi. We welcome diners every day from: À Lyon, les établissements à une étoile sont nombreux. L’auberge du Pont de Collonges près de Lyon, restaurant de Paul Bocuse, a perdu sa troisième étoile. Designed by the architect Marcelo JOULIA, the Brasserie des Lumières offers a breathtaking view on the grounds. At the heart of the Presqu'île, Le Nord offers to revisit the standards of the Traditional Cuisine of Lyon in a warm decor that kept its 1990's authenticity. ... La révolution faite par Bocuse pour ne pas perdre d'étoile. Saturday Information collected about you is for use by our properties and our technical service providers so that we can send you newsletters to let you know about our best deals, offers, latest news and events. Privatization is possible on demand, contact-us at commercial@brasseries-bocuse.com, From Monday to Friday Collonges-au-Mont-d'Or is a commune in the Metropolis of Lyon in Auvergne-Rhône-Alpes region in eastern France. In a contemporary and clean decor, the Bocuse DNA is ever present: work, excellence, know-how and quality products. 11h - 11h. 19.00h - 22.00h. There’s more to Paul Bocuse’s team than its prestige: this enthusiastic team is here to help as it works to immortalise the rich history of this restaurant. 19.00h - 23.30h Bocuse est le pire restaurant étoile que j’ai fait. Wine lovers will be seduced by the vast glass wine cellar dominating the Brasserie's bar. 19.00h - 23.00h 19.30h - 23.00h On Saturdays and Sundays, the Chef proposes a menu starting at €35.70 (Starter, Main-course, dessert) and a large choice à la carte. Annecy was an obvious choice for a new addition to the family. Wikimedia Commons has media related to Collonges-au-Mont-d'Or This Rhône geographical article is a stub. You'll discover a refined and innovative cuisine, anchored in the culinary values of the Maisons Bocuse. Friday and Saturday Returning on the land of their origin sounds like a loving and long due tribute. Saturday Nearby attractions include … Elle sera rétrogradée dans l'édition 2020 du Guide Michelin. This renovated house offers a chic and warm ambiance composed of three dining rooms and several private rooms. On y retrouve ses plats les plus célèbres comme des soupes de truffes ou des salades de homards. Accueil; Gastronomie; Lyon : La famille Bocuse « bouleversée » par la perte de la troisième étoile au Michelin. The very idea oftradition is motion From Monday to Wednesday Le prestigieux établissement implanté à Collonges-au-Mont-d'Or dans le … Taggiasche olives, peppers, candied tomatoes, ricotta, A Cuisine Between Tradition and Modernity, Fillet of Beef Served either "Plain" or with "PepperSauce", Linguine with Squid Ink "Frutti di Marre", Gratinated French Onion Soup Lyonnaise Style, Warm Sausage with Pistachios in a Brioche Casing, Pike "Quenelle" with Nantua Crayfish Sauce, Bresse Regional Chicken "Miéral" with Cream and Mushroom, Saint-Marcellin - "Affine Mère Richard" (whole), Comté Fruité A.O.P (18 months old - Poligny), Iberian Ham Extramadura Bellota-Bellota (36 months old), "Pâté Croûte" with Duck Liver "Foie Gras", Roasted Saddle of Rabbit "en Cocotte", Mustard Sauce. Paul Bocuse, son chef historique, est considéré comme l’un des pères de la gastronomie moderne française. Saturday Le restaurant de Paul Bocuse, le plus ancien restaurant triple étoilé du monde (1965), vient de se voir retirer une étoile. Une étoile en moins pour l'Auberge de Paul Bocuse, près de Lyon, "c'est un signal envoyé à la gastronomie française" pour François-Régis Gaudry. Sunday Smoothie Slow Cooker Chef Paul Bbq Soup And Sandwich French Food Dessert Soup And Salad Wine Recipes. 12.00h - 14.00h Out of respect for our customers and for the overall elegance of the restaurant, proper attire is required when you come. Le résultat est détonnant, à l’image de l’inventivité du chef originaire du Japon. From Monday to Friday Lundi 18 janvier 2021, le guide Michelin a décerné ses étoiles pour l'année. Regulars as well as visitors from around the world will leave with unforgettable memories. Vêtu d'une veste blanche brodée à son nom et ornée d'un col tricolore marquant son titre de Meilleu… L'Auberge du Pont-de-Collonges ne … It is the location of the Paul Bocuse Institute, which is partially situated inside the Château du Vivier.. From Monday to Friday 12.00h - 14.30h Trois étoiles au Guide Michelin pendant 53 ans, de 1965 à sa mort en 2018, il est considéré comme un des plus grands chefs cuisiniers du XXe siècle. The 2-course and 3-course menus are available from Mondy to Friday (except on national holidays). En 1958, il a obtenu sa première étoile au guide Michelin avec son père et en 1961, Paul Bocuse est nommé meilleur ouvrier de la France. Article by Tasting Page. Victoria a 8 postes sur son profil. Pursuant to the amended French Act 78-17 of 6 January 1978 and the General Data Protection Regulation, you have the right to access, rectify, delete, object to and limit the processing of your personal data, in addition to the rights to data portability and to leave instructions for the management of your data after your death. Located between the Rhône and Saône rivers, Brasserie Le Nord is the first brasserie to be opened in Lyon by Paul Bocuse in 1994. Takao Takano, 33 Rue Malesherbes, 69006 Lyon. dans le Guide MICHELIN France 2021. 12.00h - 14.30h Despite Bocuse's death, L'Auberge du Pont de Collonges is still maintained by three French chefs and Lyon president Jean-Michel Aulas, as well as the fans, have added their voice to the calls to see the third star reinstated. In the dining room and in the kitchen, every team member boasts the culinary expertise and the key skills required by this unique approach. You can exercise these rights by sending an email to reservation@bocuse.fr. I am calling it Paul Bocuse in the Stars... #paulbocuse #mercipaul #etoile #lyontourisme #lyon #thisislyon #bocuse … 12.00h - 14.00h At the heart of the Presqu'île, Le Nord offers to revisit the standards of the Traditional Cuisine of Lyon in a warm decor that kept its 1990's authenticity. Travel the world through the Cuisine of La Brasserie de L’Est: smoked or marinated fish, Cantonese rice with prawns and squid, Mediterranean veal scallop, the menu takes you along a world of flavours. 19.00h - 23.00h Événements sur Cannes et la Côte d'Azur / Events in Cannes and the French Riviera. Both vehicles can be seen at Mercedes-Benz Etoile 69 in Vaise from Tuesday, 3rd September to Thursday, 3rd October. 12.00h - 14.30h 12.00h - 14.00h Sunday Every day 12.00h - 14.30h On Sundays, the Chef proposes a menu starting at €34.70 (Starter, Main course and Dessert) or a large choice à la carte. Alors que la Cité de la gastronomie de Lyon est sur toutes les lèvres, c'est de Paul Bocuse que le milieu de la cuisine cause. At the time, nouvelle cuisine was a genuinely revolutionary concept, a far cry from the dogmatic nature of haute cuisine, unchanged since the 19th century and focused on heavy, fatty and pretentious dishes. On ne pourrait parler de gastronomie lyonnaise sans évoquer la figure emblématique du célèbre Paul Bocuse. : +33 4 72 42 90 90abbaye@bocuse.fr. C’est en 1990, dès la création de l’Institut Paul Bocuse, par Gérard Pélisson et Paul Bocuse lui-même, que le Restaurant Saisons a ouvert ses portes. Click on the button below to open the booking service. A new concept combining tradition and modernity. 19.00h - 22.00h. ensures a future for hislegacy. Paul Bocuse – un restaurant Deux étoiles MICHELIN : une cuisine d’exception. 19.00h - 22.30h If you are in a rush and you want to have lunch under the trees, or at the office, our « kiosk » is the place to be, dedicated to Take Away. In 2013, in a villa from the early 20th century having once belonged to Marguerite and Auguste Lumière, Restaurant Marguerite was born. Les avis des inspecteurs MICHELIN, des informations sur les prix, le type de cuisine et les horaires douverture Lyon fans protested against the local restaurant of late chef Paul Bocuse losing one of its three Michelin stars on Tuesday. L'Auberge du pont de Collonges - Paul Bocuse. Paul Bocuse est considéré comme le chef de la cuisine traditionnelle à laquelle il a associé quelques touches de modernité. 12.00h - 14.30h From Monday to Friday A visit to Lyon to eat at the famous restaurant from Chef Paul Bocuse and a look around the beautiful Basilique Notre Dame.